Da vi hentet den siste møljemiddagen på kaia for noen uker siden fikk vi med en god del ekstra fisk som vi skar filet av.
Det er så enkelt å ta til når man har fisken ferdig i fryseren og det er sjelden vanskelig å finne på gode middagsretter med slike flotte råvarer tilgjengelig.
I forrige uke laget en rett av det jeg fant i kjøleskapet;
Fisken ble delt i passe stykker, krydret med salt og pepper og noen smørklatter på toppen
Så litt grønnsaker, paprika, løk og tomat på toppen
Rørte så 1/2 boks rømme ut i litt melk og slo over
I ovnen i ca. 30 min
Servert med kokte poteter
Så litt grønnsaker, paprika, løk og tomat på toppen
Rørte så 1/2 boks rømme ut i litt melk og slo over
I ovnen i ca. 30 min
Servert med kokte poteter
I dag laget jeg en tradisjonell fiskegrateng;
Kokt fisk, makaroni og løk
Laget en tykk hvitsaus med salt, pepper, revet muskat
Et egg røres inn når sausen er avkjølt
Alt blandes og has over i ildfast form
Toppes med brødrasp eller ost og stekes i ca. 40 min
Serveres med grønnsaker og potet
Laget en tykk hvitsaus med salt, pepper, revet muskat
Et egg røres inn når sausen er avkjølt
Alt blandes og has over i ildfast form
Toppes med brødrasp eller ost og stekes i ca. 40 min
Serveres med grønnsaker og potet
Jeg lager gjerne en stor posjon og fordeler i flere former som jeg fryser ned, lettvint å ta til, men husk å ta opp av fryseren kvelden i forveien!
Gratulerer til alle med vel overstått kvinnedag:))