tirsdag 8. mars 2011

Middagstips for dem som liker fisk

Da vi hentet den siste møljemiddagen på kaia for noen uker siden fikk vi med en god del ekstra fisk som vi skar filet av.
Det er så enkelt å ta til når man har fisken ferdig i fryseren og det er sjelden vanskelig å finne på gode middagsretter med slike flotte råvarer tilgjengelig.
I forrige uke laget en rett av det jeg fant i kjøleskapet;
Fisken ble delt i passe stykker, krydret med salt og pepper og noen smørklatter på toppen
Så litt grønnsaker, paprika, løk og tomat på toppen
Rørte så 1/2 boks rømme ut i litt melk og slo over
I ovnen i ca. 30 min
Servert med kokte poteter

I dag laget jeg en tradisjonell fiskegrateng;
Kokt fisk, makaroni og løk
Laget en tykk hvitsaus med salt, pepper, revet muskat
Et egg røres inn når sausen er avkjølt
Alt blandes og has over i ildfast form
Toppes med brødrasp eller ost og stekes i ca. 40 min
Serveres med grønnsaker og potet
Jeg lager gjerne en stor posjon og fordeler i flere former som jeg fryser ned, lettvint å ta til, men husk å ta opp av fryseren kvelden i forveien!
Gratulerer til alle med vel overstått kvinnedag:))