torsdag 4. oktober 2012

Kokekunster

Jeg var så heldig og få et par kilo rips i hus og gikk lystig i gang med å lage ripsgelè
I sammen slengen ville jeg lage en ostekake til  helga, den skulle få ripsgelè lokk på toppen 
-tenker jentene på helgas hyttetur ville bli imponert over mine kokkeferdigheter da :0)

Jeg fulgte oppskrifta til punkt og prikke
-kokte bæra med ørlite vann
-silte den og kokte videre med sukker


Gelèen ble helt på glass og satt kaldt natta over

Etter et døgn er gelèen fortsatt ikke stiv
Fulgte ikke jeg oppskifta til punkt og prikke???

-vel jeg sparte nok litt på sukkeret, men bare litt(?)
(skal jo være så sunn liksom)
Jeg antar i alle fall at det er grunnen til at det ikke ble gelè, men saft
Pyttsann, deilig frisk ripssaft kan da varmes opp og helles over is 
---deilig dessert:)

Og ostekaka, ja den fikk lokk med masse bringebær ispedd Freias bringebærgelè ---godt det òg
Kaka smaker sikkert hærlig etter reinsdyrsgryta som vi skal ha på jenteturen vår i helga 
-hyttetur med badestamp, god mat, vin, masse skravling og mye latter


-GLÆDE MÆ:)